Online magazines

06 maart 2020 Vakinformatie over smeertechniek en onderhoud

On-site monitoring

De behoefte om smeerolie in het veld - on-site - te kunnen monitoren groeit, zoals bijvoorbeeld voor offshore of wanneer er sprake is van een omvangrijke vloot aan equipment die over de hele wereld verspreid zit.

Via on-site monitoring valt immers te bepalen of een smeerolie nog 'even mee kan' of dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen zoals het toevoegen of zelfs helemaal vervangen van smeerolie. Al kan ook een fundamenteel onderzoek van de olie (diepgaande olieanalyse) misschien wel soelaas bieden.

Gauthier Geldhof
Hoofdredacteur LubriTechnics

Dit jaar is het opnieuw aan Pumps & Valves om zich in Antwerp Expo te scharen aan de zijde van de Maintenance-vakbeurs. Beslissingsnemers, technici en ingenieursprofielen kunnen er terecht voor innovaties en Masterclasses, om hun kennis bij te schaven en zaken te doen!
lees meer
Met Audi Brussels, Kautex Textron Benelux en Total zijn drie van de vier nieuwe winnaars van de Factory of the Future Awards rechtstreeks of onrechtstreeks actief in de automobielindustrie. Die awards werden eind februari al voor de zesde keer uitgereikt door Agoria en Sirris.
lees meer
Smering is bij praktisch alle roterende en glijdende onderdelen van belang, maar nog meer in omgevingen waar de omstandigheden - technisch gezien - 'extreem' zijn. Hierbij valt te denken aan omgevingen die 'vuil' zijn door de aanwezigheid van vaste deeltjes zoals stof, zand en modder of door vloeistoffen zoals zout water en chemicaliën. Dergelijke extreme omstandigheden zijn zeker aan de orde bij offshoretoepassingen.
volledig artikel lezen
De behoefte om smeerolie in het veld - on site - te kunnen monitoren groeit, net als de mogelijkheden hiertoe. Hiermee valt immers te bepalen of een smeerolie nog even 'mee kan' of dat het noodzakelijk is maatregelen te nemen zoals het toevoegen of zelfs helemaal vervangen van smeerolie. Speciale sensoren en mobiele units tot complete minilabs bieden deze mogelijkheden.
volledig artikel lezen
Met ruwweg 1.600 verschillende kraantypes, verspreid over zowat 63 landen is het voor kraanspecialist Sarens geen sinecure het onderhoud overal te kunnen verzekeren en te kunnen voorzien in preventief en zelfs predictief onderhoud.
volledig artikel lezen
De idee dat olie enkel een kostenpost zou zijn, is al een hele tijd naar het rijk der fabelen verwezen. Anno 2020 weet nagenoeg iedereen dat een gezonde olie de productie draaiende houdt. Omgekeerd kan een olie die niet in opperste conditie blijkt, een indicatie zijn voor eventuele problemen.
volledig artikel lezen
Wie al even actief is in de sector, weet dat smeren er niet eenvoudiger op geworden is. Om die complexiteit te beheersen, moet men een efficiënte smeercultuur op het getouw zetten en zich bedienen van moderne meet- en regeltechnieken om tot excellentie te komen.
volledig artikel lezen
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Lubritechnics 

Lubritechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.