Online magazines

20 december 2018


VAKINFORMATIE OVER SMEERTECHNISCH ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxSmeren en de snelheid van de waterskiër

Vooraleer men de juiste keuze voor een smeermiddel kan maken, moet men eerst de toepassing voldoende ontleden. Belangrijk daarin zijn de factoren belasting, snelheid en temperatuur. Door deze in rekening te brengen, weet men welke oliefilm er nodig zal zijn voor voldoende smering en kan men de aangepaste viscositeit kiezen van de basisolie.

Hoe dikker de olie, hoe minder snelheid er nodig is om een goede oliefilm te hebben. Hier kan de analogie met een waterskiër voor verheldering zorgen. Hij moet ook over de juiste snelheid beschikken om met de juiste druk op zijn waterski's over het water te klieven.

Welke vetsamenstelling voor uw toepassing dan de beste zal zijn, dat zal grotendeels afhangen van de eigenschappen van de verschillende bestanddelen.

Succes!

Gauthier Geldhof

Bladmanager

Extra nieuws

Synthetische bio-afbreekbare hydrauliekolie draait intussen 1,5 miljard uren

Autosalon 2019 doet u dromen over de ideale bedrijfswagen

Kies het juiste vet voor de taak en omgeving in kwestie

Vet en olie, concurrenten van elkaar of aanvullingen op elkaar?

De voordelen van ultrasone lagercontrole

Nieuwe website voor Eurol

Polymerisatie stelt Maintenance Manager Marc De Kerf bij BASF voor uitdaging

PANOLIN HLP SYNTH

160pxPanolin HLP Synth is is een volledig synthetische en bovendien snel bio-afbreekbare hydrauliekolie die sinds ze op de markt kwam in 1985 al ruim 1,5 miljard draaiuren volmaakte bij tal van processen over de hele wereld.
Lees meer

AUTOSALON 2019 DOET U DROMEN OVER DE IDEALE BEDRIJFSWAGEN

De Brussels Motor Show, beter bekend als het Autosalon van België, gaat in 2019 zijn 97e editie tegemoet. Dit jaar is er ook speciale aandacht voor de lichte bedrijfsvoertuigen, met de verkiezing van de Most Loved Van.
Volledig artikel lezen

GEBRUIK VAN VETTEN IN DE INDUSTRIE

Smering is cruciaal om machines en toepassing draaiende te houden. Op voorwaarde tenminste dat men het juiste vet uitkiest voor de taak en omgeving in kwestie. Om een klare kijk te hebben, moet men terug naar de basis.
Volledig artikel lezen

VET EN OLIE, CONCURRENTEN VAN ELKAAR OF AANVULLINGEN OP ELKAAR?

Vetten kunnen worden gebruikt als smeermiddel, maar niet alle smeermiddelen zijn vetten. Volgens de definitie van de American Society for Testing and Materials is vet "een vast tot halfvloeibaar product van een verdikkingsmiddel in een vloeibaar smeermiddel; andere ingrediënten die speciale eigenschappen bieden, mogen worden toegevoegd.
Lees meer

DE VOORDELEN VAN ULTRASONE LAGERCONTROLE

De frequentie van smeren en de hoeveelheid benodigd smeervet bij het smeren van lagers worden vaak door de leverancier van het lager of de machine voorgeschreven.
Volledig artikel lezen

NIEUWE WEBSITE VOOR EUROL

Eurol heeft een nieuwe website. Niet alleen de look-and-feel is veranderd, de website heeft ook een aantal nieuwe functionaliteiten.
Lees meer

UIT ONS ARCHIEF: INTERVIEW MET MARC DE KERF

Afgelopen jaar werd Marc De Kerf tijdens Euromaintenance 4.0 uitgeroepen tot European Maintenance Manager of the Year 2018. Hij vertelt hoe het aspect onderhoud wordt ingevuld bij BASF.
Volledig artikel lezen

http://lubritechnics.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Welke vetsamenstelling leen zich het best tot uw toepassing?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Lubritechnics 

Lubritechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.