Online magazines

04 september 2020 Vakinformatie over smeertechniek en onderhoud

Filtratie als middel tegen varnish

Varnish: vroeger een onbekend fenomeen, maar tegenwoordig een zorgenkindje voor heel wat gebruikers van hydraulische installaties, compressoren & turbines. Het maakt dat de aandacht voor de filtratie van smeermiddelen toeneemt.

 

En terecht ook. Een schoon smeermiddel levert een wezenlijke bijdrage aan de betrouwbaarheid en levensduur van de installatie en verlaagt vanuit diverse gezichtspunten de onderhoudskosten.

 

Keep it clean!

 

Gauthier Geldhof

Bladmanager LubriTechnics

Ambi Smeersystemen staat voor kwaliteit en service. Op het gebied van smeertechniek zijn wij een onafhankelijke totaalleverancier. U kunt bij ons terecht voor onder andere smeernippels, vetpompen, vetspuiten, oliepompen en een compleet automatisch smeersysteem, Lincoln smeersysteem of Pulsarlube smeersysteem.
Steeds meer landen stimuleren de opkomst van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. De Europese Unie streeft naar een aandeel van 32% hernieuwbare energie in 2030, terwijl Duitsland doelt op 45% in 2025. Windenergie wordt economisch dus steeds belangrijker. Dit maakt de weg vrij voor een groot aantal nieuwe innovaties die een efficiënter en doelmatiger bedrijf mogelijk maken, maar ook hogere eisen stellen aan onderhoud en reparaties.
Bij nagenoeg elk bedrijf worden zaken als energie-efficiëntie, duur­zaamheid, ROI en veiligheid opgenomen in de scope van ieder investeringstraject. De middelen waarmee deze reductie binnen handbereik komt te liggen, zijn – naast een moderne vloot aan machines – zonder twijfel ook moderne smeerolie en dito brand­stof.
Maintenance en Pumps & Valves worden uitgesteld tot 28 en 29 april 2021. De voornaamste reden voor deze beslissing, schuilt in het feit dat de Provincie Antwerpen als rode of oranje zone is aangegeven volgens reisadviezen vanuit Nederland, dit terwijl ruim 15%  van de beursbezoekers de Nederlandse nationaliteit heeft, net als heel wat exposanten.
Varnish: vroeger een onbekend fenomeen, maar tegenwoordig een zorgenkindje voor heel wat gebruikers van hydraulische installaties, compressoren & turbines. Het betreft een zwartbruin plakkerig goedje dat zich afzet op installatiedelen en zo de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid ervan aantast.
De aandacht voor de filtratie van smeermiddelen neemt toe. En terecht. Een schoon smeermiddel levert een wezenlijke bijdrage aan de betrouwbaarheid en levensduur van de installatie en verlaagt vanuit diverse gezichtspunten de onderhoudskosten.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Lubritechnics 

Lubritechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.