HOE DE LEVENSDUUR VAN EEN WENTELLAGER VERLENGEN?

wentellager
Lagers onder zware omstandigheden kunnen ook
een zeer acceptabele levensduur hebben wanneer er rekening wordt gehouden met onder meer een goede smering en het voorkomen van vervuiling

Het belang van goede smering

Een tijdje terug organiseerde FEDA, de Nederlandse branchevereniging voor aandrijf- en automatiseringstechniek, samen met de eveneens Nederlandse Vereniging Platform Hydrauliek, de tweejaarlijkse DFPTC: Dutch Fluid Power Transmission Conference. Bij deze editie werd de hydraulische aandrijftechniek gekoppeld aan 'grote aandrijvingen', een thema dat onder meer werd ingevuld met een lezing over de levensduurberekening van lagers. Van oudsher wordt hiervoor uitgegaan van het dynamische draaggetal van een lager dat wordt gedeeld door de belasting, waarna de constructeur dit resultaat verheft tot een lagerafhankelijke macht. Deze berekening blijkt echter niet optimaal betrouwbaar omdat factoren als smering, de verhouding tussen de belasting en vermoeiingsgrens en verontreinigingen een (meer dan) significante invloed hebben op de levensduur.

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Lubritechnics 

Lubritechnics maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.