31 januari 2018

VAKINFORMATIE OVER SMEERTECHNISCH ONDERHOUD

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px'Theorie volgen of zich toch maar eerder op de praktijk baseren om smeerproblemen op te lossen?'

Theoretische modellen van smeertechnisch onderhoud kunnen een belangrijke bijdrage leveren bij het oplossen of voorkomen van problemen in de industrie. In andere gevallen fungeren juist beschrijvingen van praktijkcases als 'eyeopener' die onderhoudsmedewerkers inzicht verschaffen in de problematiek van een specifieke installatie of machine. Een rondje langs enkele leveranciers van smeermiddelen leert dat bepaalde 'algemene' fouten in smeertechnisch onderhoud door relatief veel bedrijven worden gemaakt. Meestal heeft dit niet te maken met opzet, maar simpelweg met te weinig kennis of ervaring.

Gauthier Geldhof

Bladmanager

20 jaar Panolin HLP Synth voor Duport Lubricare

Met HLP Synth van fabrikant Panolin was verdeler Duport Lubricare intussen meer dan 20 jaar terug indertijd de eerste die de goedgekeurde olie op de milieulijst (MIA/Vamil) in Nederland had staan.
Lees meer

Gazprom Neft & KPI slaan handen in elkaar

Gazprom Neft-smeermiddelen heeft een samenwerkingsovereenkomst voor het produceren van smeermiddelen met Koeweit Petroleum International. Die laatste is een van de grootste internationale oliebedrijven.
Lees meer

'Olie in levensmiddelen? Niet bij ons!'

Perslucht speelt een sleutelrol in de voedselproductie. Of het nu gaat om het reinigen van verpakkingen, het vullen van dranken of het sorteren van slablaadjes etc.
Lees meer

Onwetendheid leidt tot smeerproblemen

Een rondje langs de diverse leveranciers van smeermiddelen leert dat bepaalde 'algemene' fouten in smeertechnisch onderhoud door relatief veel bedrijven worden gemaakt.
Volledig artikel lezen

Investeringshonger Vlaamse kmo's piekt

Het gaat goed met de financiële gezondheid van de kmo's. Dat blijkt uit het KMO-Rapport van Unizo, UCM en bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Het eigen vermogen van de kmo's neemt verder toe en dat vertaalt zich, althans in Vlaanderen, in een opvallende investeringszin.
Lees meer

Würth kalender zorgt voor een zinderend 2018

Ook dit jaar vereeuwigt de nieuwe editie van de Würth vrouwenkalender drie adembenemende mooie topmodellen op een even prachtige locatie. Met een aantal van bijna 800.
Lees meer

Nog werk aan Belgische datagedreven economie

Uit een recente studie van het Center for Data Innovation blijkt dat data-innovatie een belangrijk en groeiend deel van de Europese economie is, maar dat de lidstaten niet allemaal klaar zijn om de vruchten ervan te plukken.
Volledig artikel lezen

Zeven nieuwe stoffen op kandidaatslijst voor autorisatie

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) heeft op 15 januari 2018 zeven nieuwe zeer zorgwekkende stoffen aan de kandidaatslijst voor autorisatie toegevoegd.
Lees meer

Uitreiking Factory of the Future Awards 2018

Industrie 4.0 wordt ook in België realiteit. Bent u benieuwd welke productiebedrijven vandaag al het voortouw nemen? Met welke visie zij de toekomst tegemoet treden? Hoe ze die visie naar een concreet transformatietraject vertalen en welke resultaten dat oplevert? Kom dan op 6 februari 2018 naar de uitreiking van de Factory of the Future Awards.
Lees meer

4de keer Maintenance / Pumps & Valves

Op 21 en 22 maart 2018 opent Antwerp Expo haar deuren voor de duobeurs MAINTENANCE en PUMPS & VALVES. Met meer dan 340 exposanten bieden deze technologiebeurzen een totaalbeeld van de oplossingen en innovaties in beide sectoren.
Lees meer

Gratis naar Global Industrie

Van 27 tot 30 maart 2018 zal Global Industrie voor de eerste keer plaatsvinden. Het grote Franse evenement zal in het Nord Villepinte Exhibition Centre (Parijs) het hele industriële ecosysteem samenbrengen.
Lees meer

http://lubritechnics.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Smeerproblemen theoretisch onderbouwd oplossen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be