naar top
Menu
Logo Print
24/03/2016 - MARJOLEIN DE WIT

 

SHELL INTRODUCEERT GTL-TECHNOLOGIE VOOR TURBINEOLIËN

De gas-to-liquids (GTL) technologie van Shell heeft zijn weg gevonden naar turbineoliën waarmee Shell nog beter inspeelt op de wensen van de klant. De nieuwe turbineoliën Shell Turbo S4 X en Shell Turbo S4 GX blinken uit in een geavanceerde bescherming, lange levensduur en hoge systeemefficiëntie waarmee nog meer waarde wordt toegevoegd aan de operatie van de klant.

Shell Turbo turbineoliën zijn speciaal ontworpen om systemen optimaal te beschermen tegen corrosie en om de opbouw van afzettingen in lagers en regelkleppen te minimaliseren. Door de toepassing van GTL-technologie kennen de oliën een exceptionele levensduur onder continue operatieve omstandigheden. De producten hebben daarnaast een perfecte oxidatieve stabiliteit en zijn bestendig tegen waterverontreiniging. “Wij begrijpen dat storing of uitval van machines hoge kosten met zich meebrengt voor de operatie van onze klanten. Met de Turbo GTL-oliën bieden we onze klanten een nog hogere systeemefficiëntie waardoor turbines continu onder de meeste extreme bedrijfsomstandigheden kunnen presteren", aldus Gerhard Weigand, technisch adviseur van Shell Lubricants.

Naast de twee nieuwe Turbo-oliën beschikt Shell over gespecialiseerde technische adviseurs die op basis van de machinespecificaties en de gebruiksomstandigheden het beste smeeradvies kunnen geven en aanvullende technische services kunnen verlenen. Zo kunnen verontreinigde systemen voorafgaand aan de oliewissel gereinigd worden waardoor de levensduur van de nieuwe olie wordt verlengd. Daarnaast zorgt Shell LubeAnalyst voor doorlopende monitoring van de olieconditie waarmee de klant verzekerd is van de juiste adviezen om de machine in optimale conditie te houden. De klant kan hierdoor zijn operatie zo efficiënt mogelijk uitvoeren tegen de laagste onderhoudskosten.

“Bij het inkopen van turbineolie kijken klanten naar de totale waarde die de olie kan toevoegen voor hun bedrijf", aldus Gerhard Weigand. “Wij zijn trots dat we met Shell Turbo S4 X en Shell Turbo S4 GX een product kunnen aanbieden waarmee klanten lagere productie- en onderhoudskosten kunnen realiseren en ondersteunen hen daarnaast graag met een uitgebreid pakket aan technische services." In de praktijk blijkt dat klanten die overgestapt zijn op Shell Turbo GTL een afname zien in zowel het oliegebruik als het onderhoud en zo een grote kostenbesparing weten te realiseren.