naar top
Menu
Logo Print
06/08/2018 - FERRE BEYENS

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

ZWARE BESTELWAGENS (MTM > 3 TON) OP JOUW MAAT

Gedreven door specifieke individualisering, diversifieerde het marktaanbod van zware bestelwagens snel en wordt de zakelijke klant vandaag met een uitgebreide en complexe lijst van aankoopmogelijkheden geconfronteerd. De moderne, zware bestelwagen evolueerde immers tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren.

Nieuwe aandrijflijn met verbeterde 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met 136 kW (185 pk) gekoppeld aan een automatische tientrapstransmissie en achterwielaandrijving
De nieuwe Transit 2T beschikt over een nieuwe aandrijflijn met verbeterde 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met 136 kW (185 pk) gekoppeld aan een automatische tientrapstransmissie en achterwielaandrijving
Het gediversifieerde, op specifieke individualisering en daardoor ook modulair gestructureerde marktaanbod vraagt bijgevolg toelichting. Aankoop of leasing van een voertuig dat de transportopdrachten en/of nog andere specifieke bedrijfsdoelstellingen optimaal kan invullen en zo een onderneming vanaf de eerste kilometer meerwaarde oplevert, is met dergelijk complexe keuzeaanbod beslist geen eenvoudige opdracht.

KOETSWERKVARIANTEN

citroen

Enig inzicht is daarom vereist in het bestaan van courante koetswerkvarianten en wielbasisuitvoeringen (wielbasis = afstand van voor- tot achteras). Dit alles in de diverse laadlengtes, dak- en laadhoogtes, laadopeningen, in de nuttige laadbreedtes tussen de wielkasten, in til- of laaddrempelhoogtes, in nuttig laad- en eventueel trekvermogen, voor het slepen van aanhangers.

Het marktaanbod voorziet in bestelwagens die voorkomen in liefst zes koetswerkvarianten, vier verschillende koetswerklengtes, drie laadhoogtes en dit in de evenwichtsklasse van 3 tot 5,5 ton.

We onderscheiden gesloten bestelwagens met zijdelingse schuifdeuren en met verticaal scharnierende, symmetrisch of asymmetrisch openende achterportieren, al dan niet met of zonder ramen. Vaak onderverdeeld in verschillende laadlengtes, laadhoogtes en telkens in diverse gewichtsklassen. 

Ford Transit Slimste en productiefste Ford Transit ooit
Met de lancering van de nieuwe 2-tons Ford Transit ziet de slimste en productiefste Transit ooit het daglicht. De nieuwe Transit heeft een groter laadvermogen en verbeterde aandrijflijnen die tot wel 7 procent zuiniger presteren. Bovendien heeft de Ford Transit in dit segment ook een primeur in de vorm van een nieuwe mild hybrid-aandrijflijn met dieselmotor (mHEV), die nog eens 3 procent extra zuinig met brandstof omspringt dan de standaardversie. Lees meer

AANDRIJVING

chassis

Meerdere bestelwagens worden (in een aantal gevallen) - in hun diverse uitvoeringen - bovendien aangeboden met de keuze uit achterwiel- en voorwielaandrijving. Of met enkele en dubbele achterwielen. Dubbele achterwielen om zwaardere laadlasten te transporteren. Stabiliteits- en tractiebevorderende vierwielaandrijving wordt tevens aangeboden omdat niet verhard of geaccidenteerd werkterrein (bouwwerven), winterse verkeersomstandigheden of bij het trekken van aanhangers ook bestelwagens een niet te ontkennen meerwaarde bijbrengt.

CHASSIS/CABINECOMBINATIES

Voor de sector personenvervoer worden bestelwagens in Tourer-koetswerk (bus) aangeboden. Verder zijn er de chassis/cabinecombinaties met enkele of dubbele cabines (met tweede stoelrij). Er bestaan zelfs op zware bestelwagenmodellen gebaseerde trekkers, die als oplegger inzetbaar zijn.

De chassis/cabinecombinaties lenen zich voor de opbouw van o.m. stevige, volumineuze en gewichtsbesparende laadkasten die een laadvolume tot 22 m³ aankunnen. Chassis/cabinecombinaties worden ook gebruikt voor de opbouw van open laadbakken (pick-ups) en kiepauto's. Gespecialiseerde koetswerkom- en -opbouwers alsook conversiespecialisten bedenken en construeren individuele en vaak zeer specifieke oplossingen. Naast oplossingen met open laadbakken, kiepwagens en bestelwagens met gesloten laadkasten denken we aan de op chassis/cabinecombinaties gebouwde koelwagens, marktwagens, mobiele keukens, mobiele herstelinstallaties etc.