naar top
Menu
Logo Print

RUN BETTER LONGER MET CHEVRON

Bevorder de betrouwbaarheid, winstgevendheid en levensduur van uw materieel met het Chevron Lubewatch-programma

Chevron

Chevron, dat zijn producten in Europa onder het Texaco-merk verkoopt, is één van 's werelds grootste leveranciers van smeermiddelen en een gerenommeerde fabrikant van premium basisolie en additieven. De R&D-afdeling van Chevron Lubricants werkt nauw samen met bedrijven in tal van industrietakken om speciale producten en oplossingen te ontwikkelen die optimale prestaties en een voortreffelijke bescherming van uw wagen- en machinepark kunnen garanderen. Het LubeWatch-programma en de LubeWatch-olieanalyse zijn hiervan een uitstekend voorbeeld. Zo helpt Chevron u om uw totale bedrijfskost terug te dringen en de betrouwbaarheid, winstgevendheid en levensduur van zowel uw voertuigen als machines te verbeteren.

 

PREDICTIEF ONDERHOUD

Stilstaan is achteruitgaan, dat geldt zeker in de transportsector of in elke branche waarin gebruikgemaakt wordt van rollend materieel. Defecte voertuigen die geen geld kunnen opbrengen, kosten geld. Daarom benadrukt Chevron Lubricants met LubeWatch het belang van een doordacht en proactief olieanalyseprogramma. De wereldmarktleider wil zo helpen om de bedrijfskosten te verlagen en de inzetbaarheid van materieel te verbeteren. Door predictief onderhoud ontstaat er tijdig inzicht waarmee problemen worden voorkomen.

Hoewel slechts 4% van een gemiddeld industrieel budget opgaat aan smeermiddelen, kan de downtime door smeermiddelgerelateerde defecten meer dan 50% van de totale begroting kosten. Daarom biedt Chevron Lubricants, dat vooral bekendstaat om zijn complete aanbod van smeermiddelen, in het kader van het LubeWatch-programma de nodige ondersteuning bij het opsporen van vuil en slijtage in motoren en machines.

Chevron

NAUWKEURIG INZICHT

Met een LubeWatch-olieanalyse krijgt u inzicht in de prestaties van uw materieel. Via regelmatige analyses van oliemonsters stelt u de behoefte aan smeermiddelen nauwkeuriger vast en ziet u de gevolgen van veranderende bedrijfsomstandigheden van uw materieel. Dat helpt de levensduur van materieel en mogelijk ook de olieverversingsintervallen te verlengen. Die kennis helpt dan weer om uitvaltijd door een ongepland onderhoud of - erger nog - defecten te voorkomen.

Lubewatch

Chevron

Het olieanalyseprogramma van LubeWatch omvat diverse specifieke gespecialiseerde analyses en zes standaardtestpakketten:
• Basisanalyse;
• Diesel-motorolie;
• Gasmotoroliën;
• Industriële oliën;
• Turbineoliën;
• Koelvloeistoffen.

DIEPGAANDE LABOANALYSE

ChevronHet inleveren van stalen van olie of andere smeermiddelen voor een olieanalyse via LubeWatch gaat snel en is bijzonder eenvoudig. Uw Chevron-contactpersoon vertelt u in welk LubeWatch-labo in de buurt u terechtkan. Op zijn beurt maakt het laboratorium voor u een account aan en stuurt het een sampling kit op. Vervolgens kan u naargelang van uw contract de oliemonsters met de nodige sample-informatie naar het laboratorium sturen.

In het labo worden de monsters uitgebreid geanalyseerd en de resultaten getoetst aan een zeer omvangrijke internationale database van referentiewaardes. De LubeWatch-testen zijn bovendien zeer diepgaand. Dankzij geavanceerde technieken, zoals deeltjesanalyse voor het opsporen van defecte of versleten onderdelen, geven ze inzicht in de conditie van machines. Dit helpt bij het secuur plannen van onderhoud, maar helpt ook bij het vaststellen van de economische waarde. De Chevron-specialisten maken bepaalde aanbevelingen, zodat u achteraf de juiste maatregelen kan treffen. De analyseresultaten worden - afhankelijk van het testprogramma - gerapporteerd binnen 48 uur na ontvangst van het monster. Deze rapportage gebeurt via e-mail, de LubeWatch-website of met behulp van de smartphoneapplicatie Horizon. Om het maximale uit het LubeWatch-programma te halen, verzorgt Chevron ook deskundige training, advies en ondersteuning op locatie.

 

DE DOELTREFFENDHEID VAN LUBEWATCH IN CIJFERS

LubeWatch heeft zijn waarde en doeltreffendheid inmiddels in de praktijk bewezen. Dat blijkt onder meer uit een benchmarkstudie door Polaris Outlook in de olieanalyse-industrie.

86%

Meer dan vier op de vijf bedrijven die olieanalyses lieten uitvoeren, weten geld te besparen door hun downtime optimaal in te plannen.

77%

Van de respondenten, die informatie benutten op basis van olieanalysetests om hun onderhoudsprogramma te verbeteren, ondervindt dat dit een positieve impact heeft op de betrouwbaarheid van hun materieel.

69%

Meer dan twee derde van de respondenten kon dankzij de testresultaten de intervallen tussen het verversen van de olie verdubbelen.

80%

Vier op de vijf respondenten melden dat geplande downtime geldbesparend is, in vergelijking met onverwachte materieelpannes.

 

 

TOEGEWIJD AAN BETROUWBAARHEID

Het vergt toewijding om de betrouwbaarheid van dagdagelijkse processen te verhogen. Neem het van ons aan. Bij Chevron hebben we namelijk een bedrijfscultuur opgebouwd die volledig draait rond veiligheid en betrouwbaarheid. Deze pijlers weten we te combineren met onze jarenlange ervaring als innoverende marktleider op het vlak van productformulatie. Veilig en betrouwbaar te werk gaan ligt in lijn met wie we zelf zijn. Dat onderscheidt ons van leveranciers van smeermiddelen die het louter hebben over betrouwbaarheid.

 

ChevronHORIZON-APP

Om het insturen van oliemonsters voor het LubeWatch-olieanalyseprogramma extra eenvoudig te maken, is er de Horizon-app. Met uw mobiele telefoon of tablet kunt u eenvoudig alle administratieve handelingen uitvoeren die horen bij het indienen van een oliemonster.

De Horizon-app is te downloaden in de Apple Store of via Google Play. De app leidt u door het proces door middel van een heldere structuur en het gebruik van QR-codes (geen extra reader-app nodig).

CHEVRON BELGIUM

CHEVRON BELGIUM

TECHNOLOGIEPARK-ZWIJNAARDE 2
9052 ZWIJNAARDE
+3292937111
+3292937222