naar top
Menu
Logo Print

Shell Turbo S4 (G)X

Shell ontwikkelt turbineolie met GTL-technologie
magazine

Shell heeft, met behulp van de gas-to-liquids (GTL) technologie, de nieuwe turbineoliën Shell Turbo S4 X en Shell Turbo S4 GX ontwikkeld. Deze turbineoliën zijn speciaal ontworpen voor moderne “high-efficiency” turbinesystemen. Door toepassing van de GTL-technologie worden zeer hoogwaardige synthetische basisoliën uit aardgas vervaardigd waardoor turbines beter presteren onder de meest extreme bedrijfsomstandigheden.
De nieuwe turbineoliën bezitten een uitzonderlijke weerstand tegen veroudering als gevolg van oxidatie en thermische spanningen, waardoor optimale smeereigenschappen behouden blijven. De levensduur van de Shell Turbo S4 X en Shell Turbo S4 GX is daardoor verlengd tot meer dan twee keer de huidige standaard binnen de industrie (gebaseerd op de TOST-life test). Daarnaast zorgen deze turbineoliën ervoor dat de smering van de turbines effectief is onder alle temperaturen.
De nieuwe industriële turbineoliën bieden een verbeterde bescherming tegen slijtage en zorgen ervoor dat afzettingen en sludgevorming (zoals varnish) op kritische machinedelen zoveel mogelijk wordt voorkomen. De kans op een onverwachte shutdown is hierdoor aanzienlijk kleiner. Dit, in combinatie met de langere olielevensduur, resulteert in een hoger systeemrendement en lagere onderhoudskosten.
Klik hier voor meer informatie over de Shell turbineoliën.

SHELL

SHELL

WEENA 70
3012 CM ROTTERDAM
+31104415000
-