naar top
Menu
Logo Print

KLÜBER LUBRICATION LEGT BESPARINGSPOTENTIEEL BLOOT

Samenwerking met tribologiedeskundigen om optimaal te besparen

Het hoeft geen betoog dat het streven naar energie-efficiëntie een courant probleem is, niet enkel voor particuliere klanten, maar vast en zeker ook voor bedrijven. Immers, niet enkel vormt de stijgende energieprijs een belangrijke kostenpost, maar ook de milieuprestatiebalans van de firma in kwestie heeft te lijden onder een hoog energieverbruik en een erbarmelijke staat van de totale energie-efficiëntie.

In de praktijk blijken projecten ten behoeve van de energie-efficiëntie echter bovenal veel te kosten en een erg lange terugverdientijd te hebben. Daar komt Klüber Lubrication je nu in tegemoet, met KlüberEnergy Services. Ondanks een beperkte terugverdientijd van slechts twee jaar, kan je met deze dienst snel en gericht de smering optimaliseren, dat bleek bij een firma uit de chemische industrie.

Kluber Lubrication

BESPARINGSPOTENTIEEL ONTWAREN

Heel wat besparingen binnen handbereik

Projecten die zich richten op energie-efficiëntie brengen vaak aanzienlijke kosten met zich mee, waardoor heel wat ondernemers er zich eerder argwanend tegen opstellen. KlüberEnergy daarentegen weet zich te onderscheiden door z'n relatief lage kost. De investering situeert zich vooral op het vlak van manuren ten behoeve van de projectbesprekingen of hulp bij de metingen, en daarnaast ook eventuele kosten wanneer blijkt dat het smeermiddel moet worden vervangen.

Klüber Lubrication kan hiervoor bepaalde aanbevelingen doen in functie van de toepassing. En hoewel er al heel wat succes kan worden geboekt door - indien mogelijk - over te schakelen van minerale naar synthetische olie, ligt er nog een veel groter besparingspotentieel binnen handbereik.

Kluber Lubrication

Voorbeeld uit de chemische industrie

Een project bij een firma, wereldwijd actief in de chemische industrie, illustreert het besparingspotentieel door het partnership met Klüber Lubrication perfect. Na de projectbesprekingen met zowel het energieteam als de onderhoudsmensen werd de grote tandwielkast van het roerwerk in een polymeerreactor geselecteerd voor optimalisatie.

Het project werd aangevat met een intensieve reinigingsbeurt van de tandwielkast, waarna het minerale smeermiddel voor de smering van de tandwielkast werd vervangen door een synthetische variant voor speciale toepassingen.

Geboekte resultaten

Metingen van het stroomverbruik na de oliewissel toonden aan dat de superieure prestaties van het smeermiddel het rendement aanzienlijk verhoogden, wat resulteerde in een terugverdientijd van twee jaar. De jaarlijkse energiebesparing bedroeg ruim 3.000 euro, wat voornamelijk toe te schrijven valt aan het lager energieverbruik en de lagere onderhoudskost. Immers, het grootste voordeel van langere olie-intervallen voor tandwielkasten is dat er minder smeermiddel verbruikt wordt, de procesbetrouwbaarheid toeneemt, terwijl ook de productiviteit stijgt.

Bij andere units die na deze tandwielkasten onder handen werden genomen, kwam de ROI zelfs onder 1 jaar te liggen, terwijl ook de CO2-uitstoot aanzienlijk terugviel. Win-win dus!

KLUBER LUBRICATION BELGIUM NETHERLANDS

KLUBER LUBRICATION BELGIUM NETHERLANDS

RUE CARDINAL MERCIER 100
7711 DOTTIGNIES
+3256483333
+3256486252