naar top
Menu
Logo Print

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec vallen in de prijzen

Geslaagde editie van eerste BEMAS Asset Performance Awards
magazine

Na 20 jaar Maintenance Manager van het Jaar organiseerde Bemas op 20 juni voor het eerst de Asset Performance Awards. In Docks Dome waren het uiteindelijk de firma's Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec die er met de prijzen vandoor gingen.

Arlanxeo - Best Improvement in Maintenance & Asset Management

De bevlogen presentatie van Christophe Van de Maele en Kristof Van Den Berghe illustreerde dat er - naast de conventionele technieken - nog andere methodes bestaan om bepaalde problemen te ontwaren. Zo kreeg Arlanxeo frequent te kampen met falingen aan de extruders. De oorzaak hiervan viel echter niet eenvoudig te achterhalen. De oplossing zou er komen via enerzijds root cause-analyse en anderzijds een motion amplification camera. Hierdoor konden de trillingen, die niet zichtbaar waren met het blote oog, worden uitvergroot, waardoor men de storingen met meer succes kon aanpakken.

ArcelorMittal - Asset Performance 4.0 Award

In de warmwalsafdeling van ArcelorMittal ondervond men al een tijdje moeilijkheden bij de transportrollen. Door alle factoren inherent aan de omgeving - stoom, stof, kalk, starts en stops,… - ontstonden er vaak falingen aan de lagerafdichtingen, waardoor ook motoren het begaven, met krassen op het plaatmateriaal tot gevolg. De oplossing voor dit euvel zou uiteindelijk worden aangereikt door Semiotic Labs, in de vorm van stroommeting en -analyse. Zo kunnen de transportrollen voortaan predictief worden onderhouden. Het resultaat hiervan is, naast een hogere beschikbaarheid van de installatie en een hogere kwaliteit van het eindproduct, ook een lagere onderhoudskost.

Imec - Technical Team of the Year

Imec, gespecialiseerd in chip- en datatechnologie, voerde een heuse metamorfose door bij het maintenance-team. Tijdens hun traject hebben ze georganiseerd en gestructureerd op 5 verschillende pijlers gewerkt via het assetbeheersysteem Planon. De mensen in de dienst stonden hierbij centraal. Met deze award werd het team van Imec gelauwerd voor hun veerkracht.

BEMAS

BEMAS

+3227068541
+3224030829